Kuidas saada häkkeriks (Hacker-HOWTO), 10. nädal

 Eric S. Raymond, kes on kirjutanud dokumendi: ''How To Become A Hacker''. Dokumendis käsitleb autor selliseid teemasid, nagu kes on häkkerid, kuidas nendeks saada ja millist kasu nad ühiskonnale toovad ning mille poolest nad kräkkeritest erinevad.

Selle dokumendiga soovib autor näidata, et häkkerid ei ole inimesed, kes häkivad teisi, vaid vastupidi, aitavad ühiskonda mingeid uusi asju luua. Häkkerid on probleemide lahendajad ja usuvad vabadusse. Nende tegurite järgi me võime öelda, et on sõnal ''Häkker'' kaks tähendust, esimene on see, et häkker ei häki inimesi, nagu mõned arvavad. Seda teevad kräkkerid. Teine on see, et häkkerid tegelikult lahendavad probleeme ja aitavad.


Tahan käsitleda ühte punkti, mis nimi on ''Maailm on täis imelisi probleeme, mis ootavad lahendamist'', mille puhul autor tahab öelda, et häkker on lõbus, kuid see nõuab palju pingutusi. Aga kõige selle läbimiseks on vaja motivatsiooni, mis on selle lahutamatu tegur. Mina olen sellega nõus, sest palju sõltub sellest, kui tihti sulle meeldib sellega tegeleda ja kui palju aega oled nõus sellele kulutama. Kui võtate häkkeri, võtab see kindlasti piisavalt aega. Autor mainib, et tavaliselt kulub selleks 18 kuust kuni kahe aastani, kuid õppimise ja enesearenguga peaks ikka jätkama oma edasiminekut.


Samuti märgib autor, et häkkerid peavad oskama programmeerida, kasutama Unixi't, oskama kasutada veebi, kirjutada HTML-is ja valdama heal tasemel inglise keelt. Need 5 olulist oskust teevad häkkerist häkkeri. Olen sellega nõus, sest need 5 tegurit aitavad häkkerit kirjutada näiteks tarkvara, mis võib kellegi elu lihtsamaks teha. Tahan märkida kokkuvõtteks, et häkkerid ei pea nohikud olema, kuna enesearendamiseks on palju võimalusi.








 

 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Turvariskid. (14. nädal)

Teistmoodi IT, 13. nädal

Roman Mihhejev, Uus meedia... (3. nädal)