Teistmoodi IT, 13. nädal

 UNI

UNI on selline žestitõlk inimestele, kellel on kuulmis- ja kõneprobleemid. Seade kasutab suurt andmebaasi käekeele kiireks tõlkimiseks helivormingusse. Samuti võimaldab tehnoloogia tajuda vestluspartneri vihjeid, teisendades need ekraanil tekstiks. Sisuliselt sisaldab UNI tahvelarvutit ja spetsiaalset mobiilirakendust.


Tänu spetsiaalsetele sensoritele näeb kasutaja seda, mida ta ise näitab, justkui teeks keegi teine ​​tema ees neid samu žeste. Kui keegi läheduses räägib, töötleb tahvelarvuti häälevoogu ja kuvab ekraanil sõnu, mida see ära tunneb. Oma seadme funktsionaalsuse laiendamiseks saab kasutaja alla laadida sõnastikke, mis võimaldavad tal välismaalastega suhelda.


Mulle tundub, et see toode sobib sellistele inimestele väga hästi, kuna võimaldab suhelda erinevate inimestega, kes isegi viipekeelest aru ei saa. Sellise tõlkija võib liigitada uuenduslikuks tehnoloogiaks, mis aitab paljusid inimesi.

 

Aga projekt ise pole veel täielikult lõpule viidud, järelikult pole UNI ostmine veel võimalik. Kuna see nõuab palju täiustusi, näiteks erinevate slängide, murrete ja aktsentide lugemine ja äratundmine.


Tahan uskuda, et see projekt saab valmis ja inimesed, kes seda kasutavad, ei kahetse sellest. Mis puudutab hinda, siis see toode peaks olema kõigile kättesaadav, kuna igal inimesel pole ostu sooritamiseks nii palju raha, kuid tema hind on 499$, siis ei saa öelda, et see on nii odav ega kallis, ütleksin, et normaalne hind.

Allikad:

https://newatlas.com/uni-sign-language-translator/34247/

https://time.com/3529629/motionsavvy-deaf/

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Turvariskid. (14. nädal)

Roman Mihhejev, Uus meedia... (3. nädal)