Infoühiskonna visioon 2020(4. nädal)

Kuidas on muutunud meie elu 2013. aastast, kas halvemaks või paremaks, kui võtta punkte, mis võimaldas meile Eesti Info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) arengukava, siis muidu võib öelda, et paremaks. 

Võtame esimeseks seda, et praegu meil on väga arenenud e-teenused. Iga päevaga neid üha rohkem  ja rohkem hakkavad kasutama, sellepärast et see on mugav ja pole vaja kuhugi minna. Näiteks see võib olla toidu kohaletoimetamine, kus sai väga populaarseks Wolt ja Bolt. Võime peale toitu võtta e-teenuseid, millest saab osta mingeid asju näiteks televiisorit või arvutit. Meil on ka võimalus võrrelda kaupade hinda erinevate teenustest ning kus tuleb vähem hind, siis sealt võib osta. 

Teiseks, me saime väga tihti kasutada meie mobiiltelefone. Dokumentid, arved, tellimused ja maksmised, kõik seda võib praegu teha, kasutades ainult oma mobiiltelefoni. Ma arvan, et kõikidel praegu on olemas smart ID ja mobiil ID, see on väga mugav asi ja ma ei tea ühtegi, kellel ei ole seda. Ise kasutan mobiil ID. Nende abil meile avanevad teed erinevatesse suundadesse. Võime oste e-poes teostada, online registreering ka. 

Ma arvan, et enamus punkte Eesti Info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) sai ennustada, aga seoses koroonaviiruse levikuga, mõned punktid ma arvan, et nii ei suutnud lõpuni saavutada, aga tänu koroonaviiruse levitamisele me saime uus võimalus ja see on kaugõppimine ja -töö. Nüüd võib õppida kodus või töötada distantsil ja see on mugav mõnede ettevõtete juhul, kus on tihti töö on seotud näiteks arvutidega. 

Kokkuvõtteks võin öelda, et Eesti 2020ks aastaks on tugevasti digitaliseerunud, mis muutab elu lihtsamaks ja mugavamaks. Palju punkte nad said ennustada minu arvates, aga koroonaviiruse levikuga me saime uus võimalus kaugtöö ja -õppimine.



allikas:

https://www.mkm.ee/sites/default/files/elfinder/article_files/eesti_infouhiskonna_arengukava.pdf

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Turvariskid. (14. nädal)

Teistmoodi IT, 13. nädal

Roman Mihhejev, Uus meedia... (3. nädal)