IT lahendused lähiajaloost - elus ja surnud (2. nädal)


Roman Mihhejev

IT lahendused lähiajaloost - elus ja surnud


Minu arvates võin öelda, et üks unustatud tehnoloogiast ma arvan, et see on mp3 player, mis loodi 1997. aastal.

Tema saatusele oli selle muusika taasesitamine seadme abil, kus oleks mingeid audio faile. Need audio failid saate alla laadida näiteks arvutist, nii nagu mp3 player on lihtsalt salvestab need failid ja taasesitab.

Selle seadme ilmumine võib pidada avamisega sellepärast, et see on enam-vähem nii kaasaskantava seadme, mis võiks alati kaasas kanda ja oli ka kõrvaklapid selleks, et ei sega inimesi. Mp3 playerid võib öelda asendasid selliseid asju nagu boomboxi ja cd playeri, kuna ei olnud vaja osta kassettide boomboxile ja kettaseadmete cd playerile. Aga mobiiltelefonide tekkega, mp3-playerid hakkasid kasutada vähem, hakati üha rohkem kasutama muusikaid telefonides. Muidugi nad ei ole kohe asendanudmitte mp3 player, esimesed telefonid ei ole veel piisavalt hea, et muusikat kuulata, aga kui rohkem arendasid telefonid, seda rohkem inimestele on meeldinud võtta neid, mitte MP3 playerid. Aga praegu on juba mp3 playerid keegi ei kasuta. Mõned inimesed neid hoiavad enda juures, nagu mälestus.





https://en.wikipedia.org/wiki/Portable_media_player#:~:text=The%20first%20portable%20MP3%20player,the%20EigerMan%20F10%20and%20F20.

E - post on tehnoloogia ja teenuse edastamine ja e-kirju saamine kasutajate vahel arvutivõrgu.


Minu arvates on parim asi, mis on kasutusel siiani. Igal inimesel on see olemas. See ilmus 1965. aastal. Siis on seda kasutanud, et suhelda inimestega, kes asuvad teise Maa pool, et ei kirjutada sõnumit käsitsi. Kuid aja jooksul on see muutunud rohkem mõtet kasutada.


Kui võrrelda praegune e-post eelmisega, siis nüüd on praegusel e-postil on palju rohkem kasutamist. Näiteks praegu me võtame teda mitte ainult, et suhelda kellegagi, kes asub teises riigis, vaid ka suhelda ametliku näoga, kelle juurde sa tahad tööle minna. Kui sa oled kuskil registreeritud (mängus, või mingis veebis) ja ikkagi unustasid oma parooli, siis võid saada sõnumit sellest, et sa tahad parooli vahetada.


Praegu on olemas palju erinevaid e-poste: yandex, gmail, mail, yahoo ja nii edasi. Minu kõige esimene e-post oli see - mail.ru. Pärast hakkasin gmaili kasutama, sellepärast et temas oli rohkem funktsioone ja viiside kasutamist.





https://et.wikipedia.org/wiki/E-post



Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Turvariskid. (14. nädal)

Teistmoodi IT, 13. nädal

Roman Mihhejev, Uus meedia... (3. nädal)