Arvutid ja paragrahvid Iː tants intellektuaalomandi ümber (6.nädal)

Roman Mihhejev

Moral Rights Unchanged

Ma arvan, et kui inimesed ütlevad, et nad kuuluvad mingi kuulsa rock grupile või nad on arvuti loojad, aga see pole nii, siis praegusel ajal see ei ole nii suur probleem. Paljud inimesed võivad seda öelda, aga usaldada või ei, see on meie valik, millel me otsustame. Keegi usaldab, kui inimene ei asu anonüümsuses võrgus ja näitab, et ta on - keda peab olema. Mõned ütlevad, et nemad on, aga ei suuda seda tõestada, säilitavad anonüümsust. 

Praegu palju selliseid juhtusid, aga enamus on ükskõik,  kui nemad tahavad olla kedagi, siis las teeb nii, seda ei sega meid. Aga kui see puudutab teenete omistamist, siis see on halb.  

Free Non-Commercial Sharing

Praegu autoriõigus läks nii kaugule, et peaaegu kõik internet on seotud sellega ja panevad ranged piirangud sellele, mis mõjutab ka meie  igapäeva elu. Kui keegi võtab mingist artiklist midagi ja avaldab teda uuesti teise veebis, või raamatus, siis looja peab ka kasumit saama, kui ei, siis kes võttis, tema jaoks - on õigusvastaselt.

20 Years Of Commercial Monopoly

Kõik on jäänud, mitte midagi eriti ei muutunud. Mulle tundub, et see teema ei pea suhtuma tavatarbijatesse, kuna see peamiselt minu arvates puudutab ainult isikuid, kes tahavad teha oma äri selle abil ja kui see juhtub, siis oleks hästi, kui see ei mõjutaks tavatarbijaid.

Registration After 5 Years

Anonüünumsus see on inimese õigus. Kui ta ei taha oma andmeid avaldada, siis see on tema otsustus, mis me ei saa teda kuidagi mõjutada. Vastasel juhul see ohustab anonüümsuse.

Free Sampling

Minu arvates, see suhtub muusika- ja filmimaailmasse (loomemaailmasse) peamiselt. Kui näiteks autor lubab, et tema teos või laul võib muuta, siis kõik on korras, kuna enamuse juhul võib ilmuda midagi, mis oleks parem. Näiteks mingi muusika, kus temast tehti remix, ja kes seda on teinud ka jättab kirjelduse all linki, mis suunab autori lauale. Kõik saavad sellest kasum. 

A Ban on DRM

Praegu on palju piraatsaite, kus võib võtta midagi tasuta näiteks mänge, muusikaid ja midagi veel, ja minu arvates see on halb, kuna loojad kaotavad selle tõttu oma raha ja nende püüdude eest nad ei saa mitte midagi. Me peame neid austama selle eest, mida nad tegid.

Kuigi võin öelda, et praegu teevad palju süsteeme, mis võivad kaua aja jooksul kaitsta loojaid piraatluse eest.

  

 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Turvariskid. (14. nädal)

Teistmoodi IT, 13. nädal

Roman Mihhejev, Uus meedia... (3. nädal)