''proffi'' ja ''käsitööline''. Mis vahe?

 Alustan sellest, et on alati olemas inimesed, kes töötavad hästi ja need, kes töötavad parem. See eristab neid ja neid tase. Mõned töötavad ainult selle jaoks, et ilma tööta nemad ei saa normaalselt elada ja oma pere tagada, aga on, kes pühendavad enda tööle hoolimata väikest palgast ja ei mõtle, mis toimub edasi. Kõik see sõltub ka paljudest tingimustest, näiteks kui palju nad kulutasid sellele tööle ja kas andis ta midagi nendele, või ei? Seetõttu tahan vaadelda ja teada saada, mis vahe proffist ja käsitöölisest?

Minu jaoks proffi on see, kes teab oma töö. Ta võib kulutada palju aega, et ära teha seda, ja pole oluline, kui palju see võtab. Ta jagab oma teadmisi teistega, rakendab neid ja teab iga aspekt oma erialast. Tänu nendele inimestele, võin arvata, et maailm peab muutuma paremaks, näiteks võtan teadlasi, kes töötavad, et midagi avastada. See avastus võib ka aidata inimkonda, ilmuvad uued tehnoloogiad, või mingi ravim vähist, mis praegu ei saa arstida nii lihtsalt. Neid inimesi ma võin nimetada ''proffi''.

Aga kes on käsitöölised? Käsitööliseks ma nimetaksin kedagi, kes teab oma töö, aga ei pühenda sellele kõik oma aeg. Ta teab, mida on vaja teha, aga ta ei suuda paremat sellest saavutada, sest ta teeb seda, kui teda õpetati, aga ei oska seda teisiti kuidagi teha. Ta ei mõtle tulevikust, millised probleemid võivad tekkida ja kuidas neid parandada saab.

Kokkuvõtteks võin öelda, et igaüks ise otsustab kelleks ta tahab saada, kas proffiks või käsitööliseks. Arvan, et kui käsitööline tahab saada proffiks, siis on vaja enda jaoks panna eesmärk, mille ta tuleb järgida. 






 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Turvariskid. (14. nädal)

Teistmoodi IT, 13. nädal

Roman Mihhejev, Uus meedia... (3. nädal)