Virginia Shea 10 käsust - "Näe võrgus hea välja" (5. nädal)

Roman Mihhejev 

Näe võrgus hea välja

Minu arvates internet on suurepärane võimalus, et näidata, kuidas me suudame enda käituda selle võrgus ja kuidas me erineme reaalsest eluviisist. Internet on meeldiv koht, aga seal ka inimesed, kelle tõttu me ei taha internetisse kippuda, aga ükskõik sõprude, pere või veel kellegi tuttavate mõju all me sattume sinna, kuigi suur roll osutab ka seltskonna mõju. Seal võib kohata erinevaid inimesi, mõned on head, teised saavad irvitada inimeste üle internetis ja on vaja teada, et ei saa olla nagu nemad, ole iseennast!

Oma kogemusest võiksin öelda, et kus sa ei oleks: mängus, twitter'is, facebook'is või YouTube'is, sa kohtad alati inimesi, kes tulevad irvitada kellegi üle. Nad saavad solvata sind, sellepärast et sa kirjutasid oma arvamus, mis erineb nendest, või sul on mingi puudus mille tõttu sa ei ole sarnane teiste inimestega, see ka tekitab irvitust. Mida ma võin soovitada? 

On see, et te ei pea tähelepanu pöörama nendele, kuna mõned inimesed seda teevad, sest elus nad ei saa sulle otse öelda see. Internetis nad on teised isikud ja nad tunnevad enda nii, et nad võivad teha kõik, mis nad tahavad (käituvad teistpidi). See ei puuduta kõike muidugi. 

Samuti võin soovitada, et mõelge enne kui hakkate kirjutama miski. Kui teid üritavad provotseerida, siis muidugi ei saa vastata nende tunnetele, lihtsalt võib ignoreerida neid ja kõik tuleb hästi. Mul on olnud sellised juhtud, et keegi tahtis mind häkkida ja ta ütles, et see ei juhtu, sa pead mulle anda koodi oma pangakaardist. Neid võib kohe blokeerida. 

Veel üks minu nõuanne, et mäletate, kes oled sina, ja ei anna internetile enda muuta, kuna seal inimesed muutuvad teiseks kiiresti, ürita olla targaks ja ei võimalda kellelegi enda solvata.




 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Turvariskid. (14. nädal)

Teistmoodi IT, 13. nädal

Roman Mihhejev, Uus meedia... (3. nädal)